28 oktober 2023
14:00

IBF Borlänge Vit

Referat: IBF Ludvika - IBF Borlänge Vit

Idag tog vi emot Borlänge i våran hemmaborg. Av erfarenheter visste vi att Borlänge brukar spela tufft. Mycket snack i omklädningsrummet om att vi spelar vårt spel och fokuserar på det. Väl ute vid matchstart tar det 30 sekunder innan Aiden klappade in 1-0 till vår fördel. Fokuset kändes på topp, men efter 03:55 kvitterade Borlänge. 07:44 small det i baken ännu en gång på en fast situation. 12:58 kom 1-3 och vi stretade emot i slutet av perioden.

Dags för 2a perioden och vi satte vårt intensiva spel direkt vid tek. Bra spel och flera målchanser men bollen ville inte in. 09:36 kom även 1-4 till Borlänges fördel. Kort därefter hade Jakob en boll i mål som domaren inte lyckades läsa, tyvärr sånt som händer och vi fortsatte trumma på. Efter 14:29 kom 1-5 efter press från vårt håll, Borlänge kontrade starkt med sin duktiga uppdrivare av boll.
Slut på andra perioden.

Dags för 3e perioden. Här var vi väldigt tydliga med i paus att lira vårat spel och vi börjar om med 0-0 (oerhört lätt att förklara detta för tidiga tonåringar :P) Men dom köpte situationen och vi gick ut med inställningen 0-0. Eftersom vi fick jaga mål denna period så blev det ganska stressigt spel. Efter en timeout av mig (Marcus) utan att fråga Andreas eller Christian (som tur var det ok för dom hehe) så fick vi spelet dit vi ville och Adam knäppte in 2-5 på assist av Aiden vid 08:50. Vi fick jaga högt och blev därför straffade med några fler mål i baken. Både 2-6,2-7 och 2-8 kom. Men spelmässigt var vi med i matchen. Alla grabbar gjorde en grym match trots förlusten. Dom viker inte ner sig även vid underläge. Visst, lite dystra miner blir det men det går snabbt över.

Vår nya keeper Joel fick göra debut idag och gjorde det med bravur. Även Victor var grym i kassen.

Målen som gick in var inget målvakterna kunde göra något åt. Det var inga spelmål utan mer medstuds för Borlänges del.

Inga skador, inga utvisningar och spelet tar vi med oss till matchen mot Långshyttan.